Gebruik van Foto's

Licentie voor Particulieren
Particulieren kunnen een afdruk op papier, canvasprint of een Lage Resolutie digitale foto bestellen, deze zijn UITSLUITEND bestemd voor eigen (privé) gebruik. Ze mogen niet voor andere doelen gebruikt worden zonder toestemming. Wanneer u een foto besteld of download, gaat u akkoord met de Algemene Voorwaarden van ADH Sportfotografie.
 
Voor Media en Organisaties geldt een Rights Managed Licentie, bestemd voor redactioneel (editorial) gebruik. Ook hier gelden onze Algemene Voorwaarden bij gebruik van de foto's.
 
Wat mag ik met een foto?
 
Vaak wordt gedacht dat als u een foto of digitaal beeld koopt, dat u ook de eigenaar wordt van dat beeld of dat u ermee kan doen wat u wilt, zelfs wanneer u er zelf opstaat. En u heeft de foto immers "gekocht."
Dat is dus niet zo. Op foto's gelden regels en wetten (auteursrecht). Wat onder andere inhoud dat de maker het auteursrecht heeft en behoud, zelfs als u het beeld "koopt." Echter feitelijk koopt u niet het beeld maar u koopt een licentie om het beeld onder voorwaarden te mogen gebruiken. Dat geldt voor alle gebruikers.

Dat is ook het geval op het moment dat u een foto van het ADH Sportfotografie licenseert. U neemt bij ADH Sportfotografie een licentie af voor het gebruik van een foto. Die licentie regelt waar u de foto mag gebruiken, voor hoe lang en in welke context. U sluit deze licentie af bij de aankoop van een losse foto.

Een sportfoto kunt u gebruiken in een sportcontext. Gebruik van een sportfoto in een context waar deze overduidelijk niet voor is bedoeld is niet zonder meer toegestaan. Een sportfoto mag u niet in een commerciële context gebruiken tenzij u hiervoor expliciet toestemming heeft gekregen van ADH Sportfotografie. Ook is bewerking van de foto niet toegestaan zonder toestemming.

Als op de foto's personen staan afgebeeld die door hun populariteit geld verdienen zoals bekende topsporters en artiesten, dan kan portretrecht van toepassing zijn. Bij gebruik, anders dan editoriaal, is ook toestemming van deze afgebeelde persoon nodig. U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van toestemming van de geportretteerde persoon of personen indien portretrecht van toepassing is. Realiseert u zich dat voor de afgebeelde personen de context van groot belang kan zijn.

De licentie die u afsluit is voor éénmalig gebruik, tenzij u andere afspraken hebt gemaakt met ADH Sportfotografie. Als u de foto nog eens wilt gebruiken dan dient u een nieuwe licentie af te nemen.
U mag de foto na publicatie niet opslaan in uw eigen systeem en dient te worden vernietigd.

De Algemene Voorwaarden zijn op deze website gepubliceerd.
 
 
 

ADH Sportfotografie  |  Postbus 109  |  3900AC  Veenendaal  |  NL  |  KvK 30250612  |  info@sport-photography.eu